ELVEBREDDEN KUNSTPARK

«Nuova Vita» (2023) av Turid Gyllenhammar

Forrige kunstverk 10 Neste kunstverk 1
Nytt liv
Hammering man

«Nuova Vita» (‘nytt liv’) består av seks skulpturer – alle er kjoler laget i hvit marmor fra Italia og Portugal. Soklene er i Bergan-granitt fra Norge.

Marmoren, i helt hvitt og med blågrå striper, er fra Italia/Carrera, mens marmoren med rosa nyanse er fra Portugal. Skulpturene med sokler veier 13 tonn, er laget ved Studio Sem i Italia og er 1,5 meter høye.

Turid Gyllenhammar legger siste hånd på verket.

Kjolene har navn etter kvinner som kunstneren har møtt – kvinner som har inspirert henne på ulike vis. Skulpturene retter søkelyst mot jenters behov for beskyttelse i verden i dag. Kjolene er et symbol på at kvinner eier sitt eget liv.

Gjennom kjoleprosjektet med stener fra hele verden, har Turid Gyllenhammar ønsket å skape en symbolsk kvinnehær. En armé av kvinner med hver sin identitet og sin egen historie, som støtter hverandre – og arbeider for en mer rettferdig og likestilt verden. Kjolen er også et symbol på barndom og at det uskyldsrene må få lov til å finne sin plass i alle samfunn.

Turid Gyllenhammars kvinnearmé laget i stener fra hele verden.

Turid Gyllenhammar er en norsk billedkunstner basert i Vestfold og Italia. Hun startet tidlig en karriere innen tegning og maleri, og jobber nå parallelt med installasjon, broderi på seil og lerret, samt skulptur. I 2008 tok hun et studium i larvikitt som gjorde at hun fikk øynene opp for å lage kunst av stein. 

Turid Gyllenhammar har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland. Hun ble blant annet invitert til å ha en separatutstilling med «Nuova Vita» i Sala delle Grasce di Sant´Agostino i Pietrasanta Italia i 2018. I juli samme år, ble skulpturene utstilt på Royal Society of Sculptors sin juryerte sommerutstilling i London. 

Turid Gyllenhammar er utdannet ved Universitetet i Bergen (2006), DTK Det tverrfaglige Kunstinstitutt (2007) og Universitetet i Sørøst-Norge (2008).  

Turid og skulpturene.